Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Неділя сиропусна

Все на світі псується: псується автомобіль, годинник, телевізор, будинок, одяг, одним словом, все псується і тому кожна річ потребує віднови, ремонту. Псується наше здоров’я і ми мусимо приймати ліки, а не раз треба навіть піддатись болючій операції. Псується наша пам’ять так, що ми забуваємо багато речей. Найсумніша справа в тому, що псується також і наша душа. Бо з дня на день ми зайняті дочасними справами, родинними клопотами і серед тих занять ми забуваємо про безсмертну душу, про вічність, про Бога і тому наше християнське життя не завжди виглядає так, як цього вимагає від нас Ісус Христос. Серед щоденних турбот ми втрачаємо дух молитви і ми не є такими, якими бажає ... Читати далі »
Переглядів: 1179 | Додав: Адміністратор | Дата: 05.03.2011

Проповідь на м'''''/ясопусну неділю


Свята Церква, готуючи вірних до Великого посту, намагається пригадати всім нам певні дороговкази, добрі діла та інші побожні практики. Зовсім недавно ми чули в недільній Євангелії історію Закхея, який будучи поважним керівником і головою над митарями, перемінив своє життя одним лише бажанням – побачити Господа.

Іншим прикладом була притча про Митаря і Фарисея, де Христос засуджує пусте вихваляння, марний піст та ... Читати далі »
Переглядів: 3713 | Додав: Адміністратор | Дата: 26.02.2011

Неділя блудного сина

Сьогодні, стоячи на порозі Великого посту, Церква, як добра мати, знову намагається нам допомогти підготуватися до тієї сорокаденної мандрівки духовною пустинею, яка чекає попереду. Вже минулої неділі перед нашими очима промайнули дві євангельські постаті, одна з яких у пихатості серця вихвалялася перед Богом надуманими чеснотами – фарисей, а друга – митар, збагнувши свій скрутний духовний стан, стояла здалеку і оплакувала прожите у гріхах життя.

У цю неділю ми знову слідкуємо за життям двох чоловіків. Цього разу перед нашими очима з’являються сини одного заможного батька, які по-різному оцінюють своє життя в ... Читати далі »
Переглядів: 2111 | Додав: Адміністратор | Дата: 20.02.2011

Неділя митаря і фарисея

Каже Христос, два чоловіки зайшли в храм помолитися: один фарисей, а другий митар. Фарисей в людських очах був праведною людиною, а митаря вважали всі за великого грішники. Фарисей заходить ніби без гріха, а виходить грішним і неоправданим. Митар заходить з гріхами, а виходить без гріха і виправданий. Що ж вони таке вчинили в храмі, що так змінило стан їхніх душ? Каже Христос: молилися. Невже ж це можливе, щоб молитва, яка має освячувати людину перед Богом, стала такою згубною для фарисея? Видно, що так, коли гордий фарисей виходить із храму грішним. Щоб взнати причину не оправдання фарисея, мусимо вникнути в суть молитви і подивитись на поведінку фарисея. Які ж мала хиби молитва фарисея? По-п ... Читати далі »
Переглядів: 3287 | Додав: Адміністратор | Дата: 13.02.2011

Проповідь на Неділю про Закхея

Мої дорогі Брати і Сестри!

Одного разу старенький пустельник щиро молився. Господь показав його очам таке видіння: він побачив найстаршого в пеклі люцифера, що сидів на троні, а перед ним стояв на колінах маленький чортик, що саме повернувся з Землі до свого пекла. Чортик вибачався, що, стоячи за плечима злодія, нашіптував йому, щоб той не віддавав покрадених речей. Люцифер же картав його, кажучи: «Дурню, хіба ж ти не знаєш, що злодій ніколи не повертає краденого?! А ти, дурню, стратив так багато часу марно. Ой, варто тебе за це добре побити!»

... Читати далі »
Переглядів: 2531 | Додав: Адміністратор | Дата: 06.02.2011

« 1 2 3 4 5 6 »
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
     
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz