Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Жовтень » 17 » 21-а Неділя по Зісланні Святого Духа
00:16
21-а Неділя по Зісланні Святого Духа
Проповідь на 21-у Неділю
по Зісланні Святого Духа

Слава Ісусу Христу!

Дорогі в Христі, брати і сестри! Ісус Христос завжди шукав людей – шукав народу. Шукав сам або через своїх апостолів. Але було й таке, що люди з усіх сторін шукали Ісуса. І Він це використовував, щоби їх навчати, оздоровляти. Він хотів бути з людьми, щоби дати Себе пізна­ти, хто Він, щоби люди увірували в Нього, ради нашого спасіння.


Ісус хотів бути доступним і використовував всі можливості, щоби якнайбільше людей могли слухати Його і то не просто слухати Його, а слухати Його науку. А Його наука відмінна від науки інших вчителів – вона та, що спасає. Ісус Христос навчав, як повновладний. Законовчителі навчали в храмі, де мали небагато слухачів;  «навколо ж Ісуса зібралася сила народу», тому Він навчав – проповідував під відкритим не­бом, на морі з човна, як ми чуємо із сьогоднішнього святого Євангелія, що Його слухала «сила народу». «Тож Він увійшов у човен і сидів у ньому, на морі, а весь народ був на землі при морі» (Мк. 4.1-2; Мт. 13.1-3).

І в такий спосіб Божественний Сіяч щедро засівав ниви людських сердець Божим Словом, словом правди, запрошую­чи людину до співпраці, незважаючи на те, чи є у її душі ка­міння або тернина гріхів.

Він бажав, щоби, пізнавши Його як правдивого Бога, всі прийшли до покаяння, до визволення від пристрастей і від рабства гріха. Але, на жаль, як колись ізраїльський народ закривав свої вуха, щоби не чути правдивої науки, так і в теперішньому часі є багато таких, що мають кам’яні серця, які не здатні, які не хочуть і тим самим не готові, зродити добрі плоди. Більше того, за небажання слухати правдивої науки – Божого Слова, ізраїльський народ був покараний, що привело їх до знищення, до загибелі. А оскільки Ісус Христос є втілен­ням Божого Слова, що було сказане до всіх нас і на всі часи, то ми не маємо права закривати свої вуха, а навпаки, як каже Ісус: «Хто має вуха слухати, нехай слухає». І то не просто слухати, а слухати до такої міри, що Боже слово мусить змінити наше життя. Слово Боже – діяльне. І це Його діяння зале­жить від нас, від нашої згоди – від якості ріллі, тобто від людини.


У своїй притчі про сіяча Ісус каже, що зерно – це Слово Боже, а люди, їхні серця – це рілля. Господь хоче, щоби, як Він, так і Його слова були доступні до всіх людей, щоби через нашу віру це слово, котре Він сіє ради нашого спасін­ня у людських серцях не загинуло, а проросло і дало щед­рий урожай. Тому Небесний Сіяч, що приніс Боже Слово з неба на землю, покликав для помочі помічників – апостолів і їх послідовників та наказав їм засівати цілий світ Божим Словом: «Ідіть і навчайте всі народи, проповідуйте Єван­геліє всім сотворінням! Хто повірить, спасеться, хто не по­вірить, буде осуджений».


Предметом проповіді Ісуса Христа є Царство Боже, предме­том навчань і проповіді апостолів і їх наслідників є Єван­геліє – євангельські правди. Світ вважає Євангельські прав­ди маловартісними, непридатними і суперечливими. Тому через пророка Єремію Господь говорить: «Спустошено всю землю, і нікому взяти те до серця» (Єр. 12,11).

Так багато зерна Христової науки марнується, але й те, що зародить, принесе плід у сто разів. А щоби нам не бути осудженими, мусимо бути слухняними, як каже Христос: «Хто вас слухає, мене слухає».


Отож, нехай Божі істини вкоріняються у наші серця і видадуть плід досконалості і святості.
Амінь.

Слава Ісусу Христу!
Переглядів: 3581 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz