Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Жовтень » 14 » Покров Пресвятої Богородиці
00:18
Покров Пресвятої Богородиці

Покров Пресвятої Богородиці


Слава Ісусу Христу!

Дорогі брати і сестри, сьогодні вели­кий день, сьогодні Господь наш Ісус Христос відкриває нам Свою Любов через Покров Пресвятої Діви Марії, Своєї Ма­тері: «Яку дуже любив, нею опікувався». Він сам її вибрав для того, щоб прийти у цей світ, щоб відкрити людям істин­ного Бога, показати, що Бог є Любов.

Покров Божої Матері – це постійна опіка тими дітьми, яких їй доручив її Син і Господь сказавши: «Жінко, ось син твій... Ось матір твоя» (Ів. 18.26-27). «Я вас не покину» (Святе Передання), – промовила Діва Марія, коли дістала вісточку від Архангела Гавриїла про свій перехід з землі на Небо. До теперішніх часів Вона, як добра Мати виконує свою обітницю. Мати Божа є біля нас. Вона присутня в іконах, фігурках, цілющих джерелах, залишила нам відбиток своєї стопи з чистою водою, з’являла­ся у Люрді, Почаєві, Зарваниці, покривала своїм покровом козаків, Січо­вих Стрільців, вояків УПА, була в Сибіру і на Байкалі, була на Соловках і в Караганді, була в каменоломнях і рудни­ках, була там, де були діти України, які її люблять, до Неї при­бігають в молитвах, маївках, піснях і віршах. Погляньмо на прощі до Крилоса, Гошева, Унева, Зарваниці, Погоні. Скільки там молоді і стареньких. Всі тиснуться до цього Святого місця, Чудотворного джерела. Ідуть пішки, їдуть машинами, на велосипедах, співаючи: «Пресвята Богородице, спаси нас». Покров Божої Матері покриває нас усіх: і тих хто ревний, і тих хто лінивий, на морі і на землі, в небі і під землею. Мати Божа всюди є і до всіх прибігає, допомагає всім тим, хто її просить, бо Вона наша Мати.

Існує така притча. Хлопчик, очікуючи свого народження, говорить до Бога: «Завтра пошлеш мене на землю, але як буду там жити, якщо є дуже маленький і бездом­ний?» Бог відповів: «Навколо багато ангелів і я вибрав одного для тебе. Твій ангел буде чекати на тебе і заопі­кується тобою». Хлопчик запитує далі: «Але скажи мені, що буду там робити? Тут в Небі нічого не роблю, тільки сміюся та співаю від щастя». Бог відповів: «Твій ангел буде співати для тебе і буде усміхатися до тебе кожного дня. Відчуватимеш його ласку і незбагненне щастя на­повнить твоє серце». Знову хлопчик запитує: «Як я ро­зумітиму людей, які будуть говорити до мене невідоми­ми мовами?» Бог відповідає: «Від твого ангела почуєш багато чудових та сердечних слів, яких ніколи не чув. З великою терпеливістю та уважністю будеш вчитися, як їх вимовляти». Хлопчик запитує: «Що повинен зроби­ти, коли захочу з тобою порозмовляти?» Бог відповідає: «Твій ангел зложить тобі руки і буде молитися з то­бою». Хлопчик питає знов: «Чув, що на землі є багато злих людей. Хто оборонить мене перед ними?» Бог відпо­відає: «Твій ангел буде тебе охороняти, він готовий відда­ти за тебе життя». Хлопчик сказав із сумом: «Але я назавжди залишуся сумним, бо ніколи вже Тебе не побачу». Бог відповів: «Твій ангел завжди буде говорити тобі про Мене і покаже дорогу, яка поверне тебе до Мене, хоча Я і так завжди буду біля тебе». В Небі запанувала тиша, а на землі почулися голоси і тоді наостанок хлоп­чик запитав: «Боже, якщо вже повинен покинути Небо, то скажи мені, як є ім’я мого ангела?» «Її ім’я не є важ­ливе. Будеш просто її називати Мама», – відповів Бог. Мама у земному житті є нашою опікункою та захисницею, а після смерті є Небесною нашою захисни­цею перед Богом.

Свята Церква нас вчить славити Пресвяту Богородицю, як Царицю Неба і Землі, як Чеснішу від Херувимі і незрівнянно славнішу від Серафимів.

Існує таке оповідання, що коли мама земна плаче, то Небес­на Мати збирає ці сльози у пригорщі і несе до Престолу Божо­го. Свято Покрови – це свято всієї України, бо вшанування Покрови ми прийняли в своє серце від своїх Батьків. Тому Мати Божа є присутня у кожній хаті доброго християнина-українця. А як наш народ прославляє Божу Матір, душею і серцем обіцяючи їй служити, іменуючи її зорею ясною, всеблагою, спасінням світу, храмом благости, нашою радістю, ласкавою матір’ю, потіхою грішних, любою ненькою (з пісень до Богородиці). Як ми бачимо, що наш народ зі щирого серця, у повноті любові, щиро дуже любить свою Матір – Пречисту Діву – і вшановує її Покров.

Мати Божа турбується про нас, Вона просить свого Сина і Господа за нас, про прощення наших гріхів. Але каже і нам молитись і каятись в своїх гріхах, щоб змінитись зов­нішньо і внутрішньо, відновити себе, стати дитиною Цар­ства Небесного.

Церква Христова, до якої ми належимо, постійно звертає увагу на духовне життя. «Хто має вуха, нехай чує». Але є такі, що глухі, продовжують пиячити, блудити, красти, вбивати, а це гріхи, які дуже засмучують Діву Марію. Погляньте, що ро­биться в цьому земному світі. Немає справедливості, зневажаються заповіді Божі, тому так часто ми бачимо, як плаче кривавими сльозами Божа Мати. Вона нас застерігає, хоче нас навернути на добру дорогу, до дому Батька – доброго Отця Неба і Землі.

Наша Мати Небесна постійно стоїть на колінах пе­ред престолом Небесним і молиться за нас. Станьмо на колі­на перед нею і ми, взиваючи:
Пресвятая Богородице, спаси нас! Пресвятая Богородице, помагай нам! Пресвятая Богородице, покрий нас чесним Твоїм покровом! Амінь.

Слава Ісусу Христу!
Переглядів: 3811 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.3/3
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz