Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Вересень » 8 » Блаженніший Любомир про важливість доброго прикладу для дітей та молоді
13:18
Блаженніший Любомир про важливість доброго прикладу для дітей та молоді
Як має розвиватися і рости нове покоління, на яке робимо таку велику ставку? Це складний процес, який не можна пустити на самоплив – йому треба надати відповідний напрям, потрібно створювати сприятливі для росту обставини, подібно до того, як це відбувається в рослин.

Про це пише Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) у своїй новій колонці на «Українській правді» під назвою «Родючий ґрунт для нового покоління».

Автор звертає увагу читачів, старших і молодших, на важливу обставину, якою в процесі дозрівання є приклад доброї поведінки. «З перших хвилин свого життя дитинка розвивається в позитивному руслі настільки, наскільки відчуває щиру любов своїх батьків. Місяць за місяцем, рік за роком на цей процес впливає те, чи дитина відчуває любов і пошану до себе від батьків, родини і друзів, а також стосунки батька та матері, їхнє ставлення до інших людей, їхня поведінка загалом. Про все це дуже гарно сказав наш Кобзар: «Раз добром налите серце ввік не прохолоне», – пише духовний лідер українців.

Він вважає, те, що почалося вдома, повинно продовжуватися ще багато років. Паралельно до процесу зростання в добрі людина повинна усвідомлювати свою відповідальність стосовно молодших від себе, тих, хто може брати приклад з неї.

«І навпаки, усі, хто впливає на інших, насамперед молодших від себе, своїм поганим прикладом ведуть суспільство до руїни: політик, який свідомо діє на власну користь, а не на загальне добро; журналіст, який зумисне викривлює правду; підприємець, який обходить закон; керівник або ректор вищого навчального закладу, який своїх працівників чи студентів змушує голосувати проти їхніх переконань; вчитель, який брутально ставиться до учня (не згадуємо вже про батьків, які жорстоко поводяться зі своїми дітьми). Кожна людина, яка поганим прикладом може зробити іншу людину гіршою, – це справжній ворог народу, який унеможливлює його розвиток і ріст», – наголошує Блаженніший Любомир.

Він нагадує про відповідальність і жахливу кару, яка може упасти за це на таких людей.

Архиєпископ звертається до всіх нас, які мріють про краще майбутнє. «І ми, – наголошує Блаженніший, – значною мірою можемо зробити внесок у здійснення цієї прекрасної мрії, коли поставимо перед нашою молоддю, юнацтвом і дітьми приклади, які спонукатимуть їх творити добро».

 

Департамент інформації УГКЦ


Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 513 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz