Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Травень » 25 » «Сьогодні осиротілою почується вся наша Церква», - Блаженніший Святослав
23:23
«Сьогодні осиротілою почується вся наша Церква», - Блаженніший Святослав
25 травня у Коломиї Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, очолив Заупокійну Божественну Літургію за усопшим архиєреєм Миколою (Сімкайлом).

Із Предстоятелем УГКЦ співслужили: владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, владика Софрон (Мудрий), Єпископ-емерит Івано-Франківської архиєпархії, владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький, владика Тарас (Сеньків), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії, владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київський, владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, владика Мілан (Шашік), Єпарх Мукачівський, владики Римсько-Католицької Церкви Петро (Мальчук) і Леон Дубравський, о. Пйотр Тарнавский, секретар Апостольської нунціатури, та інші численні священнослужителі.

Проповідь виголосив владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський. Митрополит пригадав життєвий шлях покійного єпископа, який був «сповнений глибокою вірою в Господа Бога і великою жертовною любов’ю до свого народу». Крім того, проповідник наголосив, що владика Микола збудував величний катедральний храм, висвятив 60 священиків, освятив 32 нових храми, відкрив сиротинець і дяківсько-регентську школу в Коломиї.

На завершення проповіді митрополит Володимир попросив тричі прощення від імені усопшого архиєрея Миколи і передав йому квітку, яку члени Постійного Синоду УГКЦ привезли з Казахстану, місця його народження.

Після Літургії до присутніх звернувся Блаженніший Святослав. «Сьогодні осиротілою почувається Коломийсько-Чернівецька єпархія і вся наша Українська Греко-Католицька Церква. Сьогодні владика Микола є між нами і безмовними устами промовляє до нас потужним Божим Словом. Найперше він каже нам, що потрібно жити так, щоб бути готовими в будь-яку мить із чистою душею стати на Суд Божий… Друге слово, яке він до нас промовляє, є те, що тільки Бог є початком і кінцем людського життя. Немає іншого початку, як тільки в Бозі, і немає іншого спочинку для нас, як лише в нашому Творцеві… І третє слово. Українська народна мудрість каже: блаженний той чоловік, за яким у час його кончини плакатимуть убогі. Сьогодні за ним сумують ті, яких відкидає цей світ, ті, для яких він був Святим Миколаєм», - наголосив Глава УГКЦ.

Після проповіді Глави УГКЦ відбулося останнє цілування, розрішальна молитва та полиття тіла усопшого єлеєм.

Відтак відбувся процесійний хід довкола катедрального собору.

Поховали владику Миколу ліворуч від собору Преображення Господнього в Коломиї, біля ісповідника віри владики Павла (Василика).

Пригадуємо, що помер владика Микола (Сімкайло), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, 21 травня в реанімаційному відділенні Коломийської ЦРЛ. Причиною смерті стало хворе серце.

Департамент інформації УГКЦ

Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 496 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz