Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Лютий » 26 » Глава УГКЦ високо оцінює феномен Блаженнішого Любомира в духовному житті України
16:31
Глава УГКЦ високо оцінює феномен Блаженнішого Любомира в духовному житті України

Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) високо оцінює роль Блаженнішого Любомира (Гузара) в духовному житті українського християнства. З нагоди 80-річчя останнього Глава УГКЦ у коментарі для телеканалу ICTV сказав таке: «Блаженніший Любомир – це феномен у духовному житті українського християнства. Уповні зрозуміти цей феномен ми зможемо тільки з плином часу. Очевидно, що духовний феномен має більше невидимого, ніж видимого. Повернення Глави УГКЦ до Києва – це, можливо, одна з найбільш яскравих видимих подій цього часу. Блаженніший Любомир це справді вимолив, вистраждав, і Господь йому допоміг це здійснити. І ми практично повернулися до нашої столиці, з якої нас багато століть тому вигнали».

Крім того, Глава УГКЦ відзначив, що Блаженніший Любомир показав світові, що Українська Греко-Католицька Церква є «Церквою глобального виміру».

За словами Предстоятеля УГКЦ, Блаженніший Любомир є «духовним батьком для нашого народу. Його поважають і слухають люди, які не ідентифікують себе з нашою Церквою, і навіть ті, хто себе не ідентифікує з Україною чи українським народом. Його глибокий голос і Божа думка справді ворушать багатьох». «Я б сказав, що Блаженніший Любомир є справжнім Кобзарем третього тисячоліття. Тим Кобзарем, який бачить набагато глибше, ніж можуть бачити зрячі очі. І своїм духовним переспівом він зачіпає такі глибинні струни в душі кожного українця, що тільки-но тембр його голосу десь залунає по радіо чи на телебаченні, то мільйони сердець здригаються. Це справді духовний феномен, який ще себе не виявив до кінця», - відзначив Блаженніший Святослав.

Відтак Глава УГКЦ згадав про студентські роки, а зокрема про те, як Блаженніший Любомир приймав іспити. «Він ніколи не ставив оцінки відразу, як студент закінчить відповідати. Занотовував собі щось своїми знаками. І аж коли переслухає всю групу, аж тоді виставляє оцінки. Для нас це була якась таємниця. Блаженніший оцінював дуже справедливо. Іспит у нього - це була радше духовна розмова», - розповідає Блаженніший Святослав.

«Блаженніший Любомир дуже скромний. Він відзначає два ювілеї: 80-річчя з дня народження та 55-ту річницю священичого служіння. Проте він одразу висунув дві умови святкування: усе буде дуже скромно й він не прийме жодної нагороди - ні церковної, ні державної. Він сказав, що хоче святкувати свій ювілей з молоддю. Він намагається передати молодим усі Божі дари, які був сам отримав», - сказав на завершення Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 452 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz