Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Лютий » 18 » Дипломи духовних закладів можуть отримати державне визнання
22:32
Дипломи духовних закладів можуть отримати державне визнання
У березні готуються до подачі на розгляд Верховної Ради три проекти законопроекту ,,Про вищу освіту”. У законопроекті, внесеного народними депутатами України А.Яценюком, В.Кличком, О.Тягнибоком, Л.Гриневич, Л.Оробець, Р.Павленком, П.Розенком, О.Сичем та І.Фаріон (реєстр. № 1187-1),  передбачено низку положень, які пропонують реальний механізм державного визнання духовних навчальних закладів.

Для обговорення цих положень 14 лютого було проведено зустріч Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілії Гриневич з представниками Церков України: головою Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ єпископом Ірпінським Климентом,  уповноваженим з питань вищої освіти і науки архімандритом Віктором, ректором Київської духовної семінарії УГКЦ о.Петром Жуком, заступником голови Синодального управління у справах духовної освіти, першиим проректором Київської православної богословської академії протоієреєм Олександром Трофимлюком і секретарем Синодального управління у справах духовної освіти, секретарем вченої ради Київської православної богословської академії Олександром Мирончуком та виконавчим директором Євроазіатської акредаційної асоціації протестантських навчальних закладів Тарасом Цяпликом.

Процедура ліцензування духовних закладів не може бути такою, ж як і світських навчальних закладів, бо формація майбутніх богословів, крім навчання, включає і духовне виховання. Концепція державного стандарту повинна стосуватись тільки результатів навчання. Учасниками зустрічі було висловлено свої пропозиції щодо врахування цих положень у законопроекті.

В свою чергу голова Комітету Лілія Гриневич підкреслила важливість діалогу з церковною спільнотою, а також, зазначила, що «ситуація, коли держава дозволила створення богословських навчальних закладів і водночас не бажає визнавати дипломи їх випускників, потребує свого законодавчого розв’язання».

Інформаційний центр  КТДС
З
а матеріалами Комітету Верховної Ради України
з питань науки і освіти

Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 414 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz