Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Січень » 5 » Різдвяне послання Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Преосвященного Кир Володимира Війтишина
20:55
Різдвяне послання Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Преосвященного Кир Володимира Війтишина
ВСЕЧЕСНИМ ОТЦЯМ ДУШПАСТИРЯМ, ПРЕПОДОБНИМ МОНАХАМ І МОНАХИНЯМ ТА ВСІМ ВІРНИМ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ МИТРОПОЛІЇ УГКЦ.

Нині все сповнилося радістю: Христос народився від Діви.

(Стихира на Різдво Христове)

Такими Богонатхненними словами закликає нас св. Церква зустрічати Різдво Ісуса Христа. Цю надзвичайну подію щороку ми святкуємо з великою радістю та духовним піднесенням. Тому що немає більшого щастя, як жити з Богом і насолоджуватися Його вічною славою і благодаттю.

В цій надзвичайній події міститься радість не тільки одного юдейського народу, серед якого народився Христос, але для всіх народів світу. Подія Вифлеємської ночі у всій повноті нашого сприйняття, розкриває невимовну любов, невичерпне милосердя та постійне прагнення Творця, якомога ближче наблизити до Себе своє творіння. Яскрава зірка на небосхилі та спів ангелів, сповістили світові про те, що «Нині все сповнилося радістю: Христос народився від Діви. (Стихира на Різдво Христове).

Сьогодні св. Церква згадує час, коли Син Божий, народившись від Пресвятої Діви Марії, зійшов з Неба на Землю, щоб нас возвести на Небо, щоб духовно відродити людство, визволити його від гріха, смерті і дарувати вічне життя.

Народжений в убогому вертепі Христос, був, є, і буде центром уваги всього світу, так як Він змінив світ, оновив його буття, дав йому силу і можливість безмежного розвитку і вдосконалення. Прихід Спасителя у світ явився початком повернення людства до Світла Божого. Немеркнуче світло євангельської істини засяяло всьому світу провідною зіркою, вказуючи спасительну дорогу до вічного життя.

Освячене Святим Духом людство, вже більше двох тисяч років, подібно східним мудрецям, впевнено йде за Христом, Який приніс людям благословенний мир і Боже благовоління. Відомо, що там, де благовоління, де добра воля людини згідна з волею Божою, там панує мир і злагода.

Різдво Христове - це свято віри. Святіший Отець Бенедикт XVI 2013 рік в Церкві проголосив роком віри. Як зазначає Бенедикт XVI, що: «Рік Віри буде також доброю нагодою посилити свідчення милосердя. Як нагадує нам Святий Павло: "Тепер же зостаються: віра, надія, любов - цих троє; але найбільша з них - любов" (ІКор. 13,13). Ще сильніші слова, які завжди зобов'язували християн, використав апостол Яків: "Яка користь, мої брати, коли хтось каже, що має віру, але діл не має? Чи може його спасти віра? Коли брат або сестра будуть убогі і позбавлені засобів щоденного прожитку, хто-небудь з вас до них скаже: "Йдіть собі з миром, грійтеся та годуйтесь", і не дасть їм потрібного для тіла, то що це допоможе? Так само й віра, коли діл не має, мертва сама в собі. "Ти маєш віру, а я маю діла. Покажи мені твою віру без діл, а я тобі покажу моїми ділами мою віру.""(Як. 2, 14-18).

Рік віри, який нещодавно розпочався зобов'язує нас задуматись над цілісним характером віри в Бога Творця і Спасителя світу і намагатись свідчити її у своєму повсякденному житті. Пам'ятаймо, що тільки віра, чинна любов'ю, провадить до спасіння (див. Гал 5, 6). Заповідь любові до Бога і ближнього є тісно взаємопов'язана із заповідями милосердя стосовно створеного Богом світу, який нас оточує. Свідчення віри і любов до Бога вимагає також відмовитись від шкідливих для природи практик, рівно ж необхідно старатися бути свідками Божого милосердя стосовно створеного світу у нашому повсякденному житті завдяки нескладним, але таким необхідним зусиллям для заощадження усього навколишнього середовища.

У цей святковий день Різдва Христового сердечно вітаємо всіх Вас, дорогі браття і сестри, а також тих, хто вимушено перебуває далеко за межами України з великим християнським святом Різдва Господнього. Нехай Господь надихає нас на християнську Віру, Надію, та Любов. Наші прекрасні колядки є вираженням християнської віри - все створіння радіє і славить свого Творця - Ісуса Христа.

Щиросердечно вітаємо з Різдвом Христовим наше духовенство Прикарпаття: душпастирів, монахів, монахинь, семінаристів; а також християнську владу, керівників соціальних установ, інтелігенцію, військовослужбовців, науковців, людей різних сфер діяльності, наших дорогих дітей та молодь, молитовно бажаємо Вам допомоги Божої, щоб здійснювати служіння для добра святої Церкви, нашої Івано-Франківської Митрополії, усього українського народу та нашої Богом благословенної Держави України.

Христос Рождається!  Славіте Його!

+ Володимир (ВІЙТИШИН) Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ

+ Софрон (МУДРИЙ) Єпископ-Емерит

Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 558 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz