Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2012 » Листопад » 20 » Папа прокоментував кінець світу
10:47
Папа прокоментував кінець світу

Одним з найскладніших текстів у Євангеліях Папа Бенедикт XVI назвав уривки, які представляють розповідь Ісуса про так звані останні часи. У неділю, 18 листопада, перед молитвою «Ангел Господній», він коментував такі Христові слова, записані святим євангелістом Марком.

Святіший Отець пояснив, що труднощі з розумінням цих текстів випливають як з огляду на зміст, так і на мову, через яку вони висловлюються, адже «йдеться про прийдешнє, яке перевищує наші категорії». Ось чому Ісус користується образами зі Старого Заповіту, додаючи до них новий контекст, яким є Він Сам, таїнство Його особи, смерті й воскресіння. «Сонце затьмиться, місяць не дасть свого світла, зорі спадуть з неба, і сили небесні стрясуться. І тоді узріють Сина Чоловічого, що йтиме по хмарах з великою силою й славою», – пише святий Марко. «Син Чоловічий, – пояснив Бенедикт XVI, – це сам Ісус, Який єднає теперішнє з майбутнім, в особі назаретського Месії нарешті віднайшли свій сенс стародавні слова пророків».

Підтвердженням того, що посеред потрясінь у світі, стійкою і непохитною точкою залишається Христос, є, за словами Папи, наступні євангельські слова: «Небо й земля пройдуть, слова ж мої не пройдуть». Знаємо, що на початку створення є Боже слово, і всі створіння йому слухняні, існують, бо ним покликані. «Ця творча могутність, – пояснив Святіший Отець, – зосередилася в Ісусі Христі, Слові, Яке стало тілом, та проходить і через Його людські слова, які є справжнім зоряним дороговказом, який скеровує думки та стежки людини на землі». Ось чому Ісус не описує кінець світу, а користуючись образами Старого Завіту, не поводиться як ясновидець. «Навпаки, – наголосив Бенедикт XVI, – Він хоче звільнити Своїх учнів усіх епох від цікавості щодо дат, передбачень, бажаючи, натомість, дати їм ключ для глибокого та істотного прочитання вічного життя, вказуючи на вірний шлях, яким слід пройти сьогодні і завтра, щоб увійти до нього». Все минає, але незмінним залишається Боже слово, і саме в його світлі кожен з нас є відповідальним за свою поведінку та на цій основі будемо суджені.

«Дорогі друзі, – сказав на завершення Папа, – і в наші часи не бракує природних катаклізмів, а також, на жаль, війн та насильства. Також і сьогодні потребуємо міцної основи для свого життя й надії, тим більше, з огляду на релятивізм, у якому ми занурені. Нехай же Пречиста Діва Марія допоможе нам знайти таку опору в Особі Христа та в Його слові».

Після проказування молитви «Ангел Господній» Святіший Отець пригадав про те, що у суботу, 17 листопада, в Аргентині відбулася беатифікація сестри Марії Крешенсії Перес, яка жила в першій половині минулого століття. «Вона є прикладом євангельського смирення, натхненого вірою. Прославляймо Господа за її свідчення!», – закликав Бенедикт XVI, а вітаючи присутніх прочан італійською мовою, згадав і про групу скаутів з України, які цими днями проводять спільне таборування з римськими побратимами.

За матеріалами: Радіо Ватикан

Категорія: Різне | Переглядів: 507 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz