Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2012 » Листопад » 3 » Бенедикт XVI: Святі – свідки перемоги любові над егоїзмом
15:11
Бенедикт XVI: Святі – свідки перемоги любові над егоїзмом
Спогад про всіх святих спонукає нас задуматися над подвійним горизонтом людства, який символічно позначаємо словами «земля» та «небо». Цій темі Папа Бенедикт XVI присвятив повчання, виголошене опівдні, 1 листопада, перед молитвою «Ангел Господній».

Святіший Отець зазначив, що перше слово вказує на історичний шлях, а друге – на вічність, «повноту життя в Бозі». Таким чином, бачимо й Церкву в її подвійному вимірі, який називаємо «спільністю святих» – дійсністю, що бере свій початок на землі та осягає своє завершення у небі.

«У світі земному Церква є початком цього таїнства сопричастя, яке об’єднує людство, таїнства, повністю зосередженого на Ісусі Христі», – сказав Бенедикт XVI, пояснюючи, що Христос, як читаємо у Євангелії, помер за те, щоб наново зібрати розсіяних Божих дітей, а це Його діло надалі триває в Церкві. «Бути християнами, належати до Церкви, означає відкритися на цю спільність», – додав Святіший Отець, зазначаючи, що тими, хто дійсно жив цією динамікою є святі, і ті, яких проголосила Церква, і ті, які відомі лише Богові.

«В кожному з них, – вів далі Папа, – завдяки Своєму Духові, що діє через Слово та Святі Тайни, уприсутнився Христос. А бути об’єднаними з Христом у Церкві не скасовує особистості, але відкриває її, перемінює її силою любові, надаючи їй вже тут, на землі, вимір вічності». По-суті, це означає стати згідними з образом Божого Сина, здійснити задум, задля якого ми були створені, та відкритися на спільність з усіма членами Містичного Тіла Церкви, яка осягне свою досконалість в небі. «У сьогоднішньому святі ми маємо передсмак краси цього життя повної відкритості на Божий погляд любові», – сказав Бенедикт XVI, додаючи, що саме в святих ми бачимо перемогу любові над егоїзмом та смертю і лише віра у вічне життя може нас спонукати по-справжньому любити історію та світ, «без прив’язаності, зі свободою паломника, який любить землю за те, що її серце – в небі».

За матеріалами: Радіо Ватикан

Категорія: Різне | Переглядів: 474 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz