Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2012 » Жовтень » 28 » Блаженніший Святослав проголосував у Римі
11:35
Блаженніший Святослав проголосував у Римі
Сьогодні, близько 17.00 за італійським часом, Блаженніший Святослав (Шевчук) проголосував у Римі, в консульському відділі Посольства України в Італії. Супроводжувала Главу УГКЦ Посол України при Апостольському престолі Тетяна Іжевська. Про це повідомляє Прес-служба УГКЦ в Італії.

Проголосувавши, Глава УГКЦ подякував членам виборчої дільниці та спостерігачам за їхню чесність і зусилля, які вони докладають для справедливого волевиявлення українських мігрантів в Італії. У розмові з виборцями Блаженніший Святослав сказав, що сьогодні вранці в базиліці Святого Петра молився за чесні вибори в Україні.

«Дуже багато було негативного у передвиборчий період. Я бачив, що люди бояться – за своє майбутнє і за майбутнє країни. Щоб розвіяти цей страх страхом Божим, напередодні голосування я звернувся до громадян, просячи їх мати мужність своїм чесним голосом і активною позицією дати Богові шанс діяти. Адже через людське сумління Господь промовляє до суспільства і до цілої держави», – підкреслив Глава УГКЦ.

Коментуючи загальне розчарування та зневіру людей щодо участі у виборах, Предстоятель УГКЦ зазначив: «Сьогодні я зателефонував до о. Василя Поточняка, який тепер проходить інтенсивне лікування в Італії. Незважаючи на стан здоров’я, він сказав, що візьме участь у голосуванні. Такі приклади потрібно розповідати людям».

За словами голови виборчої дільниці Олеся Городецького, у м. Римі зареєструвалося 2 300 виборців. Громадяни України, що проживають на території консульського округу Посольства України в Італії (регіони Лаціо, Тоскана, Умбрія, Марки, Абруццо, Сицилія, Сарденія, Сан-Маріно, Мальта), внесені до списків виборців змогли взяти участь у голосуванні. Першими прийшли проголосувати семінаристи, священики та монахи УГКЦ в Італії.

У Римі також голосував Владика Тарас (Сеньків), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ. Прибувши голосувати разом з українськими священиками та студентами, Владика Тарас зазначив, що «патріот України залишається патріотом, хоч би де він був. Потрібно пам’ятати, що від голосу кожного громадянина залежить наше українське майбутнє». На закінчення єпископ закликав усіх українців голосувати.

Додамо, що сьогодні завершилася ХІІІ Загальна Асамблея Синоду Єпископів Католицької Церкви на тему «Нова євангелізація для передавання християнської віри». В асамблеї, яку очолив Папа Римський Венедикт XVI, крім 262 синодальних отців, брали участь також різні експерти з галузі євангелізації. Українську Греко-Католицьку Церкву на Синоді Єпископів представляли: Блаженніший Святослав, Владика Діонісій (Ляхович), Владика Тарас (Сеньків) і с. Луїза Цюпа, СНДМ.

Департамент інформації УГКЦ

Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 455 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz