Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2012 » Квітень » 15 » Пасхальне послання Архієпископа і Митрополита Кир Володимира Війтишина
14:19
Пасхальне послання Архієпископа і Митрополита Кир Володимира Війтишина

«Хто побожний і боголюбивий, нехай радіє цим величним і світлим святом… Хто потрудився постом, нехай сьогодні отримає нагороду. Хто від ранньої години став до праці, нехай тепер одержить справедливу заплату». (Зі слова св. Івана Золотоустого на Пасху).

ХРИСТОС ВОСКРЕС!


У ці святі Пасхальні дні в яких духовно єднаємося з Христом у таїнстві Його Воскресіння, ще і ще раз задумуємося над питанням: чи міг Господь Бог спасти світ іншим способом, як не через страждання, смерть на хресті та воскресіння із мертвих свого Єдинородного Сина? Над стражданнями Христа ми роздумували протягом Чотиридесятниці – Великого Посту і вступили у великодній час із переконанням, що Христос дійсно прийшов спасти світ. Про це Він сповіщає своїм учням після славнозвісного діалогу з апостолом Петром щодо заснування Церкви та передачу ключів від Царства Небесного: «З того часу Ісус почав виявляти своїм учням, що йому треба йти в Єрусалим і там багато страждати від старших, первосвящеників та книжників, і бути вбитим, і на третій день воскреснути» (Мт 16,21). Про те саме він нагадував і учням, з якими розмовляв по дорозі в Емаус: «Хіба не потрібно було Христові так страждати й увійти в свою славу?» (Лк, 24, 25-26).

Апостол Павло, проповідуючи Христа, аж протягом трьох субот, пояснював всім, що «Христові потрібно було страждати й воскреснути з мертвих» (Ді 17,3). Як було сповіщено, так і сталося: Христос Воскресає із мертвих. Воскресіння є для кожного живущого на землі таїнством, для свого особистого духовного зросту, а також для майбутнього воскресіння. Від нашого сприйняття та віри залежить і наша вічність,
бо про це свідчить сам Христос: «Така бо воля мого Отця: щоб кожен, хто Сина бачить і вірує в нього, жив життям вічним і щоб я воскресив його останнього дня» (Ів 6,40). Апостол Павло це підтверджує, що «коли ми віруємо, що Ісус умер і воскрес, тож так і тих, які поснули в Ісусі, Бог приведе з ним» (І Кол 4,14).

Кожного разу, коли нашими устами промовляємо слова Символу Віри: «Вірую у воскресіння мертвих і життя майбутнього віку», тобто ми утверджуємося у правді, що якщо ми житимемо з Богом тут на землі, то житимемо з ним у вічності. «… і вийдуть ті, що чинили добро, на воскресіння життя. А ті, що зло чинили, - воскреснуть на суд» (Ів 5,28-29).

Свято Воскресіння є святом для всіх людей і радіймо в ньому. Радіймо, що Христос Воскрес, бо якщо Христос воскрес, то і ми воскреснемо з Ним і житимемо з ним у вічності. Каже св. Іван Золотоустий: «Хто побожний і боголюбивий, нехай радіє цим величним і світлим святом… бо Владика Милосердний. Він приймає останнього, як і першого. Він задовольняє однаково і того, хто спізнився, і того, хто працює від ранку».

Воскреслий Христос дарує кожному радість, бо через своє воскресіння він знову дарує можливість кожній людині відновити у собі цей святий образ Божий, на який кожен з нас був сотворений. 

В ці радісні пасхальні дні сердечно вітаю вас, дорогі отці душпастері, монахи та монахині, семінаристи, браття і сестри, представники влади, гості та всі що перебувають поза межами України та рідної домівки  із святом Пасхи Христової і молитовно бажаю, щоб воскреслий Христос зміцнив наші духовні і тілесні сили, послав Україні духовне оновлення, дарував людям силу і благословив всіх нас миром, бо Йому належить слава, честь і поклоніння на віки вічні. Амінь!

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

† ВОЛОДИМИР (ВІЙТИШИН)
Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ

† СОФРОН (МУДРИЙ)
Єпископ-емерит 

 
Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 498 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz