Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2011 » Листопад » 3 » Глава УГКЦ закликає «увесь український Божий люд прибути на паломництво до Рима»
15:26
Глава УГКЦ закликає «увесь український Божий люд прибути на паломництво до Рима»
«Мій великий попередник, світлої пам’яті Патріарх Йосиф (Сліпий), прибувши до Італії після 18 років тюрми й каторги і будучи свідком знищення храмів на рідній землі, вирішив на пожертви наших вірних звести і в столиці християнського світу, в древньому Римі, біля Українського католицького університету, храм Божої Премудрості, як видимий знак глибоко закоріненої християнської віри в нашому народі», - йдеться у Посланні Блаженнішого Святослава (Шевчука) до духовенства, монашества та мирян Української Греко-Католицької Церкви про Всенародну прощу до Рима, яка відбудеться 12 – 14 жовтня 2012 року.

Проща відбудеться з нагоди благословення відновленого собору Святої Софії на празник Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня 2012 року. Окрім того, відзначатимуть 120-річчя з дня народження Патріарха Йосифа (Сліпого).

Слід відзначити, що 3 вересня, розпочалися ремонтні роботи, які мають бути завершені до кінця вересня наступного року. Координує роботу Релігійне товариство для українців-католиків «Свята Софія», яке є охоронцем матеріальних надбань Патріарха Йосифа у Римі.

За словами очільника греко-католиків, «для здійснення цих задумів потрібно багато коштів». «Хоча вже зібрано багато пожертв, цього не достатньо для того, щоб привести Святу Софії до належного стану, аби вона  могла гідно представляти нашу Церкву в Італії і всьому світі», - йдеться у посланні.

Крім того, документ наголошує на тому, що «Храм Божої Премудрості разом із Українським католицьким університетом з того часу справді почав «собирати всіх українців в розсіянні сущих». Тут відбувалися Синоди наших єпископів, наукові конференції, літні академічні й дияконські курси, лекції, видавалися наукові видання. До цього собору з часу його посвячення в 1969 року прибували тисячі паломників».

Відтак Блаженніший Святослав наголошує, що собор Святої Софії став особливо символічним для тих вірних нашої Церкви, які опинилися поза межами Батьківщини після соборів Святої Софії і Києві і Святого Юра у Львові.

«Свята Софія слугує для багатьох тисяч українців-заробітчан, які прибули до Італії упродовж двох останніх десятиліть, пристанню і джерелом молитви, подяки, покаяння, примирення і прощення. Всі прочани з України… вважають тепер своїм обов’язком помолитися в рідному храмі Святої Софії в Римі, на цьому клаптику України в гостинній італійській землі», - наголошує Глава УГКЦ.

На завершення Блаженніший Святослав закликав всі єпархії, екзархати та парафії прислати своїх представників на це паломництво і висловив сподівання «у щедрість, нашого народу».

Завершується документ словами Заповіту Патріарха Йосифа, які стали гаслом для всенародної прощі: «А коли глядітимете на собор Святої Софії і будете паломничати до нього, як до рідної святині, і молитву приноситимете в ньому, пам’ятайте, що цей собор оставляю вам як знак і символ знищених і збезчещених українських храмів Божих, між ними наших найважливіших свідків – соборів, свідків нашого прадіднього християнства, Святої Софії в Києві і Святого Юра у Львові! Нехай же цей отут собор Святої Софії буде для вас знаком відродження й побудови нових храмів на Рідній Землі і заохотою до здвигання храмів Божих в місцях вашого перебування!»

 

Департамент інформації УГКЦ
Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 385 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz