Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2011 » Жовтень » 27 » Заклики відновити пільги на комунпослуги для релігійних організацій
11:04
Заклики відновити пільги на комунпослуги для релігійних організацій

Група парламентарів з партії Християнсько-Демократичний Союз направили спільного листа до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з проханням відновити пільги на комунальні послуги для релігійних організацій, що були скасовані урядовою постановою № 869 від 01.06.2011 року. Звернення підписали народні депутати України Давид Жванія, Володимир Стретович, Оксана Білозір, Катерина Лук’янова, Володимир Марущенко та Сергій Харовський. "Скасування встановлених у 2009-2010 роках пільг для релігійних організацій знову протиприродно прирівнює їх до суб’єктів підприємницької діяльності, при тому, що вони не лише не здійснюють підприємницької діяльності, але й утримуються за рахунок добровільних пожертв своїх вірян – громадян України, які сплачують усі передбачені законодавством податки”, – йдеться у зверненні.

За словами парламентарів, багато релігійних організацій утримують за свій рахунок хоспіси, сиротинці, будинки для літніх осіб тощо. Відтак встановлення для них тарифів по сплаті комунальних послуг, передбачених для суб’єктів підприємницької діяльності, призведе до того, що здійснення ними благодійницької діяльності стане неможливим, а утримання людей, що нині знаходяться у благодійних закладах релігійних організацій, стане обов'язком держави.

Депутати нагадали голові Уряду, що Президент України В.Ф.Янукович під час зустрічі з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій 21 квітня 2011 року заявив, що "державна політика спрямована на створення сприятливих умов для діяльності релігійних організацій”. У зв’язку з цим, видається, що позбавлення релігійних організацій раніше встановлених для них пільг суперечить зазначеній заяві Глави держави.

У зв’язку з цим християнські демократи закликали Уряд невідкладно, зокрема враховуючи наближення холодів і початок опалювального сезону, внести зміни до низки нормативних актів.

Парламентарі запропонували відповідні поправки до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, Порядку розрахунку роздрібного тарифу на електричну енергію та Порядку встановлення роздрібних цін на природний газ для населення.

Джерело: irs.in.ua

Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 461 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz