Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2011 » Липень » 10 » Свв. славних і всехвальних, і первоверховних апп. Петра й Павла
22:26
Свв. славних і всехвальних, і первоверховних апп. Петра й Павла


Молитва

Владико, всемогутній Царю, Господи Ісусе Христе, Боже наш, щоб вибрав улюблених учнів і апостолів Твоїх на проповідь спасіння всьому світові, дав їм владу відпускати гріхи і приймаєш посередництво їх до Тебе за рід людський, який і судити з ними маєш. Їх самих, як друзів Твоїх, нам вельми дорогих, насмілююся я, недостойний, приводити на заступництво до Тебе, вельми помічне для спасіння многогрішної душі моєї, молячи їх так:

Святий верховний апостоле Петре, первопрестольнику апостольський, твердий у визнанні твоєму каменю віри, непорушна після Христа осново Церкви, пастирю словесного стада Христового, ключнику Царства Небесного, ловцю, що витягує з глибини незнання. Тобі молюся смиренно: нехай обійме мене твоєї божественної ловитви сіть та хай витягне мене з глибини погибельної. Знаю, що прийняв єси від Бога благодать в’язати й розв’язувати – розв’яжи мене, зв’язаного путами гріховними, покажи твою милість на мені, убогому, та оживи вбиту гріхами душу мою, як колись Тавиту із мертвих воскресив ти; воздвигни мене на шлях благий, як колись при Красних воротях кривого від лона матері воздвигнув єси, і як тінню твоєю недужі всі зцілялися, так нехай отінить мене дана тобі від Бога благодать, зціляючи душевні та тілесні хвороби мої, бо ти все можеш силою Христовою, задля якого ти все покинув і пішов услід святих стіп Його. Тому помолися Йому за мене, нужденного, щоб визволився я від усякого зла твоїми молитвами.

Святий верховний апостоле Павле, вибраний посуде Христовий, небесних таїн звіщателю, народів учителю, сурмо церковна, преславний красномовцю, що багато лих перетерпів за ім’я Христове, що зміряв море й обійшов землю і нас від омани ідольської навернув. Молю тебе та до тебе кличу: не гидуй мною, нечистим, і підійми мене, впалого гріховним лінивством, як у Лістрі кульгавого від лона матері підняв єси, і як Євтиха мертвого оживив єси, воскреси й мене з мертвих діл. Ти, що молитвою твоєю підвалини в’язниці захитав і в’язнів звільнив, витягни мене із сіті ворожої та укріпи мене творити Божу волю, бо все можеш даною тобі від Нього владою.

Категорія: Церковні свята | Переглядів: 432 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz