Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2011 » Червень » 17 » Московський патріархат старається присвоїти собі історію Київської Церкви
10:04
Московський патріархат старається присвоїти собі історію Київської Церкви
Зі сторони Московського патріархату є бажання мати дуже великий вплив на цілу Київську Церкву в Україні. Про це колишній Предстоятель УГКЦ Блаженніший Любомир сказав у інтерв'ю генеральному директору каналу «1+1» Олександру Ткаченку в його авторській програмі «Tkacheko.ua», яка вийде в ефір у понеділок 20 червня.

За його словами, Московський патріархат старається присвоїти собі історію Київської Церкви. «Нема сумніву, що християнство помандрувало за допомогою місіонерів також і на ті території, які сьогодні становлять російську державу, але це також є в дуже багатьох випадках у різних країнах і частинах світу. І це не дає оцій, скажімо, Церкві-дочці, Церкві, яка походить із місійних праць якоїсь іншої Церкви, на мою думку, право собі присвоювати історію Церкви-матері», – сказав Блаженніший Любомир.

Він наголосив, що «ми є та Церква-матір, і ми дуже раді, що наші предки ішли в різні частини слов'янського світу, щоб проповідувати Боже слово. Але ми не бачимо в цьому підстави для такого присвоєння», – сказав колишні Предстоятель УГКЦ.

На його думку, наша церква – Київська Церква – навіть якщо роз'єднана, має свою історію, має своїх святих. «Російська церква має свою історію, своїх святих, свої періоди, коли ставала Церквою, митрополією, патріархатом і т.д. Це не є частина нашої, київської історії, це є московська історія, яка повноправно (і яка, Богу дякувати, що має патріархат), має це типове завершення своєї структури», – сказав Блаженніший Любомир.

Джерело: УГКЦ

Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 425 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz