Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2011 » Лютий » 17 » Вибори нового Предстоятеля УГКЦ розпочнуться 21 березня
15:11
Вибори нового Предстоятеля УГКЦ розпочнуться 21 березня
У четвер, 17 лютого, у Києві з нагоди скликання Виборчого Синоду Єпископів УГКЦ відбулася прес-конференція за участі Адміністратора УГКЦ Владики Ігоря (Возьняка), Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ Владики Богдана (Дзюраха) та керівника Правничого відділу Патріаршої курії о. д-ра Віталія Токаря.

Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви для обрання Верховного Архиєпископа розпочнеться 21 березня у Реколекційному центрі імені Патріарха Йосифа Сліпого у Львові - Брюховичах. Відповідний Декрет з цього приводу 11 лютого у Києві, при Патріаршому соборі Воскресіння Христового, підписав Адміністратор Української Греко-Католицької Церкви Архиєпископ Ігор (Возьняк).

«До участі у Синоді скликаються всі єпископи Української Греко-Католицької Церкви, члени Синоду Єпископів УГКЦ, особливо ті, які силою права мають важкий обов’язок брати у ньому участь», – наголошує Преосвященний Владика Ігор (Возьняк).

За словами Адміністратора Церкви, Виборчий Синод УГКЦ скликаний на підставі норми канону 128, пункту 3 Кодексу Канонів Східних Церков. Члени Синоду Єпископів УГКЦ будуть залишатися у місці проведення Синоду до підтвердження вибору Святішим Отцем та офіційного проголошення нового Предстоятеля УГКЦ.

«Сьогодні до Синоду Єпископів УГКЦ входить 50 єпископів з України та з-за кордону, – пояснює Секретар Синоду Єпископів Владика Богдан (Дзюрах). – Синод – це законодавчий орган Церкви, до складу якого входять виключно єпископи. Він визначає внутрішню і зовнішню політику Церкви, дбає про розбудову структур, вирішує пасторальні, екуменічні та освітні питання. Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви зазвичай збирається раз на рік», – розповідає Куріальний Єпископ УГКЦ.

Як раніше повідомлялося, 10 лютого у Києві Блаженніший Любомир (Гузар) повідомив про те, що цього дня Папа Венедикт XVI прийняв його зречення від уряду Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви. Відповідне прохання до Святішого Отця Глава УГКЦ подав, коли йому виповнилося 75 років. Згідно з канонічним правом, до обрання нового Глави УГКЦ Адміністратором Церкви став Архиєпископ Львівський Владика Ігор (Возьняк).

Блаженніший Любомир очолив УГКЦ десять років тому, після смерті свого попередника на престолі Мирослава Івана (Любачівського). Він став першим Предстоятелем Церкви, обраним спеціальним Синодом Єпископів після виходу Церкви із підпілля та здобуття Україною незалежності. За Блаженнішим Любомиром збережуться усі титули та почесті, належні його санові.

Департамент інформації УГКЦ
Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 544 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz