Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2010 » Грудень » 7 » Свята Місія на парафії Пресвятої Трійці (Фото!)
12:27
Свята Місія на парафії Пресвятої Трійці (Фото!)
Свята Місія на парафії Пресвятої Трійці

Надзвичайна подія відбулася на парафії «Пресвятої Трійці» з 2 по 4 грудня, в ці дні тривала Свята Місія, яку з благословення владики Володимира Війтишина, проводили отці-монахи та монахині Чернечої Родини Воплоченого Слова. Мабуть символічним є те, що вона проходила на початку різдвяного посту, бо саме піст є часом прозріння, оновлення та очищення душі. Час посту – це час коли ми намагаємося задуматись над тим, чи життя наше, обтяжене мирськими клопотами, не віддаляє нас від Бога, час утвердження в Божій істині, час нових постанов та вчинення діл милосердя по відношенню до себе та ближніх.


Особливою нагодою для поглиблення пізнання вічних правд Христової віри стали місійні науки та дискусії, що проводили о. Йосафат та о. Софрон.




Святою Божественною Літургією розпочали 2 грудня отці-проповідники місію Віднови Духа. Уривок з Євангелії, де Ісус плаче над Єрусалимом, вибрано було саме для того, щоб дати нам можливість роздумати над тим, що сказав би Господь проходячи через наше село, відвідавши нашу парафію, оцінюючи наше життя, наші вчинки. Наче гостра стріла прошила серце думка про те, що не приймаємо сповна Твоєї Любові та Милосердя, Господи, не живемо заповідями Твоїми, не чинимо все що в наших силах, аби втерти Твої сльози – прости нас Боже!



Темами першого дня місії були «Місіонерство» та «Святі тайни». Отець Йосафат пояснив, що слово апостол означає «посланець», вісник, що за натхненням Духа Святого приносить Добру Новину в царину людського життя, щоб свідчити нам про Христове воскресіння та про силу Його Духа, що здатен змінити нас, додати впевненості в тому, що Ісус живе і хоче дати кожному християнинові силу, щоб той свідчив про нього. Слухати і передавати почуте нами, тобто стати апостолами в своїх сім’ях, серед друзів і родичів, сусідів, співробітників, серед тих хто ще не звернув на вузьку стежину дороги до Бога, закликали нас отці-проповідники. Особливий наголос в місійній науці було зроблено на три основні стержні, що утверджують нас як християн це – основи нашої віри, що подані у «Символі віри»; спосіб нашого життя, що визначається «Декалогом»; а також мета і сенс життя, що визначена словами молитви «Отче наш».

Після відправи Молебню до Богородиці, отець Софрон продовжив науку, зосереджуючи особливу увагу на Тайні Сповіді, детально розповів, що таке іспит совісті, гріх, жаль за гріх, постанова не грішити і уникати нагоди до гріха, сповідь та покута. Всі бажаючі задавали запитання, що стосувалися цього таїнства.

Другого дня, що припав на першу п’ятницю місяця, вже зранку приступили до сповіді ті, що практикують цю набожність, а також вірні, хто не зробив цього першого дня. Темою проповіді на цій Службі Божій була - «Молитва».



Шкільна молодь і діти мали окрему нагоду помолитися та поспілкуватися з братами та сестрами Чернечої родини Воплоченого Слова. Не можливо передати словами тої радості і щирих дитячих усмішок на обличчях діточок, коли вони разом із сестрами та братами гралися у різні розвиваючі ігри.



Святу Божественну Літургію та Велику Вечірню з Литією відправили отці другого дня місії ввечері. Проповіді про «Стан життя», «Мир душі», «Святу тайну Євхаристії» линули з уст проповідників, напрочуд просто, щиро і добродушно,з посмішкою на обличчі, але одночасно якось по-особливому натхненно. Затамувавши подих слухали всі присутні, і як мені видалося, якийсь особливий блиск на очах, особливе піднесення панувало у стінах нашого храму. Багато запитань було у мирян, що стосувалися в першу чергу таїнства Євхаристії, а потім багато іншого, що хвилювало, в чому сумнівалися, про що роздумували. Отці-місіонери невтомно і скрупульозно пояснювали, давали детальні відповіді, на всі запитання. Хоча минуло вже більше чотирьох годин, як переступили ми поріг храму та пролетіли вони непомітно швидко, що абсолютно не було бажання розходитись. Якими спраглими Божої правди виявились ми, і як хотілося нам всім пити з цього «невичерпного джерела».

Завершальним днем місії став день 4 грудня, празник Введення в Храм Пресвятої Богородиці.



Вірні радо вітали генерального вікарія Івано-Франківської Єпархії митрофорного протоієрея Олега Каськіва.



Урочисто і по особливому піднесено було на душі, незвично велелюдно було у нашому храмі. Мабуть раділи Небеса, бачачи як багато вірних приступили до Святих Тайн під час Божественної Літургії. По закінченні Літургії відбулося мирування, під час якого всі присутні отримали пам’ятний образок, на спомин про проведення Святої Місії на парафії.



Чин освячення води було проведено у храмі, а далі на подвір’ї церкви було урочисто встановлено Місійний Хрест.





На завершення Місії о. Олег подякував отцю Йосафату Бойко, ВС і о. Софрону Зелінському, ВС, а також братам і сестрам Чернечої Родини Воплоченого Слова за проведену Парафіяльну Місію, яка стала першою місією за ввесь час існування парафії. Висловив свої сподівання, що ця Віднова Духа стане добрим початком духовного зростання та вдосконалення Парафії Пресвятої Трійці, а освячений Місійний Хрест – буде наочним свідченням цьому.



Також о. Олег Каськів виразив слова подяки адміністратору Парафії Пресвятої Трійці о. Роману Боярському за його ініціативу у проведенні Парафіяльної Місії, а також за ті старання які він приклав для цього. І на сам кінець була висловлена вдячність усім парафіянам с. Клузів, усім тим, хто допомагав у підготовці проведення цього дійства. І у Храмі лунали Многоліття!

Перед Престіл Всевишнього Бога складаємо нашу подяку молитвами за проведення місії, її духовні плоди. Нехай розпочате на місії стане тільки початком нашої Віднови Духа. Нехай Господь благословить отців-місіонерів щедрими ласками, а Святий Дух вдосконалює їх на дорозі ревного священничого служіння. Нехай зерно посіяне ними впаде на благодатний грунт на нашій парафії.

Не переставаймо дякувати Господеві за отримані ласки, користаймо з них, робімо нові постанови на шляху пізнання Бога і служінню Йому. Нехай наше з вами життя наповниться новим змістом, новим життям з Богом!

Інші цікаві фотографії переглядайте тут !


Інформаційний центр
Категорія: Новини Парафії | Переглядів: 2429 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz