Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Лютий » 9 » Глава УГКЦ до посадовців США: «Те, що відбувається в Україні, раніше чи пізніше зачепить кожного американця»
15:26
Глава УГКЦ до посадовців США: «Те, що відбувається в Україні, раніше чи пізніше зачепить кожного американця»
Якщо США і Європа сьогодні покинуть Україну чи не матимуть проактивної політики, то людство справді може стояти на межі нової холодної війни.

Про це Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) сказав у програмі «Час тайм» із Вашингтона, відповідаючи на запитання ведучої, які він відчув настрої після зустрічі з американськими посадовцями, що вони готові робити для врегулювання ситуації в Україні і що не готові.

«Ми намагалися пояснити: те, що відбувається в Україні, раніше чи пізніше зачепить кожного американця. Це не те, що стосується тільки України чи Європи. Сьогодні йдеться про майбутнє демократії в Європі, Східній Європі, навіть у Росії. Якщо США і Європа сьогодні покинуть Україну чи не матимуть проактивної політики, то людство справді може стояти на межі нової холодної війни», – наголосив Предстоятель Церкви.

На уточнювальне запитання, чи мають США проактивну політику, Блаженніший Святослав сказав: «Гадаю, вони готуються до неї. І ця правда про Україну, події, що відбуваються, небезпека агресії, насильства і втручання з боку нашого північного сусіда, сподіваюся, підштовхуватиме їх до цього», – зауважив Глава Церкви.

Він нагадав, що релігійні конфесії в Україні заявили про свою готовність бути посередниками і миротворцями, бо сьогодні в Україні ніхто не хоче силового протистояння, ніхто не хоче війни. «Війну нам накидають, а українці хочуть миру. Тому єдина альтернатива силовому варіантові вирішення протистояння – діалог. Мирний спротив, мирний протест – ключ до майбутнього України», – підкреслив Глава УГКЦ.

Відео: ukrainian.voanews.com

Департамент інформації УГКЦ


Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 512 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz