Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Жовтень » 14 » Святіший Отець: потрібно бути конкретними християнами, а не фарбованими
21:57
Святіший Отець: потрібно бути конкретними християнами, а не фарбованими
13 жовтня в іспанській Таррагоні відбулася беатифікація 522 мучеників − жертв релігійного переслідування в цій країні під час громадянської війни в 30- х роках минулого століття. Літургію  від імені Понтифіка очолив кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації у справах канонізації. На церемонії було присутні понад 120 єпископів і кардиналів, біля 1.3 тис. священиків і понад 40 тис. віруючих.

В інтерв'ю Радіо Ватикану кардинал Амато зазначив, що ці мученики за віру були неозброєними пророками Божого милосердя. Серед них є 88 єпархіальних священиків, а також  троє єпископів, багато семінаристів, монахів і монахинь, молоді та літні особи, батьки сімейств. "Вони всі невинні жертви, що зазнали арештів, тортур, несправедливих процесів, неописаних образ і принижень", − сказав єрарх.

"Ці брати і сестри не були військовослужбовцями, не мали зброї, не були на фронті, не підтримували жодної політичної партії, не були провокаторами. (..) Вони загинули через ненависть до віри, тільки тому що були католиками (...) та вірили в Бога, тому що для них Ісус був єдиною цінністю, більш гідною ніж їх власне життя", − сказав представник Святого Престолу.

Папа Франциск скерував послання до учасників беатифікаційної св. Літургії. Воно було прочитано на початку Літругії. У ньому Святіший Отець зазначив, що мученики − це християни, які повністю довірили себе Христу і добре зрозуміли сенс слів "любити до кінця", які  привели Ісуса на Хрест. "Немає любові в розстрочку, любові порціями. Любов повинна бути повною: якщо любити, любити до кінця", − сказав Папа. Згідно Понтифіка, Христос "випередив" нас в любові, і мученики йшли за Ним до кінця.

Папа нагадав, що святі Отці Церкви завжди закликали: "брати приклад з мучеників". "Завжди потрібно трохи померти, щоб вийти з самих себе, з свого егоїзму, благополуччя, своєї ліні, зі своїх хвороб і відкритися на Бога, на інших, особливо на найбільш нужденних", − зазначив Франциск. В кінці він закликав усіх просити заступництва у мучеників, щоб стати нам конкретними християнами, християнами вчинків, а не на словах, щоб ми не були рядовими християнами, пофарбованими християнством, але без суті. "Нові блаженні НЕ були забарвленими, але християнами аж до кінця: попросимо у них допомоги, щоб отримати нам сильну віру, щоб і в труднощах ми були закваскою надії та будівельниками братерства і солідарності", − сказав Франциск.



За матеріалами http://be.radiovaticana.va
Джерело: Католицький оглядач

Категорія: Різне | Переглядів: 456 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz