Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Жовтень » 9 » «Наступною темою Папського Синоду буде питання християнської сім'ї», - Блаженніший Святослав
14:10
«Наступною темою Папського Синоду буде питання християнської сім'ї», - Блаженніший Святослав
Святіший Отець Папа Франциск на ХІІІ Звичайній сесії Папського Синоду, яка відбувалася 7-8 жовтня у Римі, повідомив, що в 2014 році він скликає ІІІ Загальну надзвичайну асамблею Папського Синоду на тему «Виклики, які стоять перед християнською сім'єю у світлі завдань євангелізації». Про це розповів Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, член Папського Синоду Блаженніший Святослав (Шевчук) в ефірі радіо «Ватикан».

Надзвичайна асамблея Синоду Єпископів проходитиме від 5 до 19 жовтня 2014 року. (слухати)

Предстоятель УГКЦ відзначив, що, на відміну від усіх попередніх зустрічей, у засіданнях роботи ХІІІ Звичайної загальної ради Папського Синоду узяв участь Святіший Отець.

«Нам було дуже важливо почути Святішого Отця, а також висловити йому свої думки безпосередньо. Папа поставив нові, несподівані для нас завдання», - розповів Глава УГКЦ.

Пояснюючи, чому саме таку тему обрав Святіший Отець, Блаженніший Святослав сказав, що на попередній зустрічі (у січні цього року) Папі представили три теми на вибір для Папського Синоду, і він віддав перевагу тій, «у центрі уваги якої є людина».

«Це антропологічна тема – людина у світлі Христового Євангелія і виклики, які стоять сьогодні перед сім'єю в сучасному світі. Ця тема десь торкається серцевини тої ситуації, в якій знаходиться кожна віруюча людина. Увага Синоду буде сконцентрована, передусім, на темі християнської сім'ї. Ця тема є найбільш гострою проблемою душпастирства Церкви. Сьогодні в слово «сім’я» вкладають дуже різні поняття. Наприклад, днями ми дізналися, що ООН визнало право творити одностатеві союзи і називає це сім'єю. Хоча в християнському розумінні це завжди союз між чоловіком і жінкою, - союз плідний і нерозривний аж до смерті», - наголосив Глава Церкви.

Він уточнив, що йдеться не лише про виклики, які ставить перед Церквою нове законодавство, чи нові права. «Центр нашої дискусії – чим живе сучасна людина, чи справді людина вповні усвідомлює вчення Христової Церкви про подружжя і сім’ю, наскільки Церква виконала свій обов’язок навчати, наскільки наші вірні живуть згідно з тим вченням, коли називають себе віруючими», – зазначив Блаженніший Святослав.

За його словами, Папський Синод намагатиметься дати відповідь, «як допомогти конкретним людям, які живуть під тягарем сучасної культури, що агресивно ставиться до інституту сім’ї як такої».

«Хочу підкреслити, що така увага до подружжя зумовлена не бажанням змінити доктрину Церкви щодо подружжя і сім’ї. Ніхто не ставить собі за завдання змінювати церковні постулати, щоб лібералізувати чіткі християнські принципи чи йти на компроміс із сучасною культурою. Завдання, які поставив перед нами Святіший Отець, - суто душпастирського характеру, як допомогти християнину третього тисячоліття жити відповідно до тих вартостей, що їх незмінно сповідує Католицька Церква», – наголосив Предстоятель Церкви.

Він пригадав, що попередній Папський Синод роздумував над новою євангелізацією для передавання віри. І два наступні Папські Синоди: Надзвичайний (2014 р.) і Звичайний (2015 р.) - є продовженнями попередніх, бо передавання віри та необхідність збереження християнської сім’ї нерозривно між собою пов’язані.

Довідка. ХІІІ Звичайна загальна рада Папського Синоду – це група обраних Синодом Єпископів владик і кардиналів з усього світу та певної кількості членів, які призначаються окремим рішення Святішого Отця. Їхнє завдання – допомагати Папі контактувати з єпископатом усього світу в проміжках між засіданнями, коли збираються всі члени Папського Синоду. Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) був покликаний до цієї групи Папою Венедиктом XVI як представник від Східних Католицьких Церков.

 

Департамент інформації УГКЦ

Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 461 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz