Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Червень » 23 » Блаженніший Святослав: «У Папи в кімнаті є українська ікона, яку я подарував йому в Аргентині»
13:06
Блаженніший Святослав: «У Папи в кімнаті є українська ікона, яку я подарував йому в Аргентині»

Святіший Отець Франциск зберігає у своїй кімнаті ікону, яку подарував йому Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), від’їжджаючи з Аргентини.

Про це 19 червня розповів в інтерв’ю сам Блаженніший Святослав польським журналістам, відповідаючи на запитання про сто днів служіння Папи Франциска.

Під час нещодавньої поїздки до Ватикану Глава УГКЦ мав нагоду зупинитися в домі, де мешкає Святіший Отець Франциск.

«Коли прийшов на обід, Папа побачив мене, підвівся зі свого місця, підійшов до мене, обійняв. Потім сказав: "Хочу запросити тебе до своєї кімнати і щось показати". Святіший Отець повів мене й показав ікону, яку я йому подарував, від’їжджаючи з Аргентини. Виявляється, вона для Папи була настільки важливою, що він привіз її з собою до Рима, попросив зробити для неї нову оправу. Ікона перебуває в кімнаті, де він молиться. Це показує, як глибоко Римський Архиєрей відчуває всіх нас. Мені було дуже приємно, що він вважає мене таким добрим приятелем», – поділився враженнями Предстоятель УГКЦ.

Також Глава Церкви повідомив, що не знає, коли приїде Папа в Україну. «Це залежить від багатьох чинників, обставин, які існують і в Католицькій Церкві, і в державі Україна», – сказав він.

Нагадаємо, 13 та 14 червня у Ватикані Блаженніший Святослав узяв участь у четвертій зустрічі ХІІІ Звичайної ради Генерального секретаріату Синоду Єпископів. Завданням цієї зустрічі було обрати три можливі теми для наступної XIV Генеральної звичайної асамблеї Синоду Єпископів Католицької Церкви, яка відбудеться в жовтні 2015 року. Контекстом для неї буде відзначення 50-ліття завершення діянь ІІ Ватиканського Собору.

 

Департамент інформації УГКЦ

Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 415 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz