Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Травень » 16 » Глава УГКЦ звернувся до батьків, діти яких цього року приступають до першої святої Сповіді
08:46
Глава УГКЦ звернувся до батьків, діти яких цього року приступають до першої святої Сповіді

Підготовляння дітей до першої святої Сповіді - один із найпоширеніших видів катехитичного служіння в парафіях УГКЦ. Як повідомили у Катехитичній комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, у парафіях УГКЦ в Україні близько 35 тисяч дітей цього року вперше приступлять до цього Таїнства. З цієї нагоди Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, звернувся до батьків цих дітей.

«Найперше хочу щиро подякувати вам за те, що подбали про участь своїх дітей у катехитичних заняттях», – пише Блаженніший Святослав у своєму зверненні до батьків. Глава Церкви зауважує: «Якщо навчимо дітей Божої науки, то вони виростуть побожними людьми та принесуть багато добра Церкві й нашому народові, а для вас будуть окрасою та потіхою».

Катехитичне навчання – це тривалий процес, який вимагає не лише однорічної підготовки до першої святої Сповіді, тому Блаженніший Святослав теж просить батьків подбати про те, щоб їхні діти продовжували своє навчання в катехитичних школах.

Глава УГКЦ принагідно пригадує: «Покликання батьків – передати дітям живу віру в Ісуса Христа. Тому заохочую вас самих часто сповідатися, якнайчастіше приймати святе Причастя, брати участь у житті парафіяльної спільноти та навчати цього своїх дітей».

Докладніше про підготовку до першої святої Сповіді можна прочитати в «Душпастирському катехитичному пораднику» (http://poradnuc.blogspot.com/p/blog-page_6985.html).

Департамент інформації УГКЦ

Довідка:

Стосовно першої Сповіді у Постановах Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ від 23 березня 2001 року (десята сесія) вказано:

7. Вважати вік сім років відповідним для підготовки до першої святої Сповіді, за умови, якщо сам процес приготування триватиме не менше від одного року і відповідатиме програмі для 2 класу серії «З нами Бог» та додатковій Програмі підготовки до першої святої Сповіді.

8. Для особистого ознайомлення парох зобов’язаний провести щонайменше одну зустріч та особисту бесіду з дітьми, які готуються до першої святої Сповіді.

9. Парохи та катехити, які готують дітей до першої святої Сповіді, зобов’язані проводити не менше від трьох духовних зустрічей для батьків (опікунів), а по змозі й для хресних батьків.

10. У процесі підготовки до першої Сповіді парохам та катехитам звернути особливу увагу на знання та розуміння дітьми основ Катехизму.

11. У день першої Сповіді і Урочистого Причастя особливу увагу присвячувати дітям та їхнім батькам в літургійних єктеніях та проповідях. Літургійній комісії опрацювати відповідне єктенійне прохання. По змозі не прив’язувати свято першої святої Сповіді до храмового празника.

12. Уникати зосередження на вбранні дітей та для запобігання зайвим витратам пропонувати пристосовувати його до української культурної традиції.

Категорія: Новини УГКЦ | Переглядів: 442 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz