Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Березень » 5 » Започаткування "Золотої книги тверезості"
14:09
Започаткування "Золотої книги тверезості"

Третього березня, на запрошення адміністратора протоієрея Романа Боярського, до нашої парафії завітав гість – Голова Комісії «Душпастирська місія Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ у сфері охорони здоров’я» ієрей Руслан П’яста, щоби започаткувати «Золоту книгу тверезості».

«Кожен християнин, який є вільним від алкогольної залежності, може відмовитися від вживання алкоголю в тому намірі, щоби близька особа, яка страждає від цієї недуги, отримала зцілення. Оскільки ця недуга є глибоко духовної природи, то і така жертва, – відмова від вживання алкоголю, – є цінною в очах Бога. Християнин, добровільно відмовляючись від вживання алкоголю, через таку жертву засвідчує перед Богом, що справді вболіває за поневолену духом пияцтва людину і з любові до неї бере на себе терпіння з тою метою, щоб Господь прийняв жертву і дарував зцілюючу силу хворій людині» – сказав зокрема о. Руслан.

Опісля змістовно-повчальної проповіді о. Руслана П’ясти та на завершення святкової недільної відправи, о. Роман Боярський подякував шановному гостю, висловивши сподівання, що наші щирі молитви за тих людей, котрі страждають від алкогольної залежності, допоможуть викорінити цю страшну недугу із нашого життя. І на підтвердження своїх слів, о. Роман перший вписався у «Золоту книгу тверезості», жертвуючи свої молитви за кожного парафіянина, котрий страждає недугою пияцтва.


Інформаційний центр

 

Довідка

Історія Золотої книги тверезості бере свій початок в XIX столітті, коли український народ на теренах сучасної Західної України розпочав боротьбу проти пияцтва. Митрополит Йосиф Сембратович (1821-1900) виступив ініціатором заснування таких книг у греко-католицьких парафіях. Він заохочував вірних до боротьби з пияцтвом через складення присяги тверезості і засвідчення цього духовного подвигу власноручним записом у книзі. Сьогодні Золота книга тверезості – це благословенна духовним проводом Церкви духовна зброя проти гріха пияцтва, велика поміч для визволення з хвороби алкогольного узалежнення.

«Золота книга тверезості» – це духовна зброя проти гріха пияцтва, яку благословив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав для добра вірних християн, що своєю особливою жертвою спричиняються до порятунку залежних від алкоголю.

Категорія: Новини Парафії | Переглядів: 630 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz