Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2012 » Червень » 4 » Храмове свято нашої парафії (ФОТО)
12:30
Храмове свято нашої парафії (ФОТО)

З особливим піднесенням готувалася в цьому році релігійна громада церкви Пресвятої Трійці с. Клузів до свого храмового свята. Вінцем роботи всієї парафії за останні пів року мало стати освячення реконструйованої дзвіниці, новопридбаного та реставрованих дзвонів. Всі з нетерпінням і особливим трепетом очікували приїзду Високопреосвященнішого Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимир ВІЙТИШИНА.

З самого ранку, одягнені у вишиванки, зібралися вірні до храму, щоб розпочати

його з ранішнього Богослужіння – Утрені, провести чин освячення води і приготуватися до зустрічі Високопреосвященнішого Владики.

Короваєм і сіллю зустрічали дорогого гостя діти парафії. Архієпископ і Митрополит Володимир відслужив Архієрейську Божественну Літургію, разом із прибулими на запрошення священиками: о. Олегом Каськівим, Протосинкелом Івано-Франківської Архієпархії, о. Олександром Левицьким, Ректором Духовної Семінарії, деканом Лисецького протопресвітеріату о. Богданом Курилівим, о. Ярославом Тимішаком, Духівником Семінарії, о. Романом Дармограєм, парохом с. Братківці та о. Ігорем Третяком, парохом с. Дички та с. Яглуш, в супроводі чудового співу парафіяльного хору.

Гучно і велично звучало «Аксіос» на честь нагородження нашого пароха отця Романа Боярського золотим нагрудним хрестом з оздобами, на відзнаку його ревної пастирської праці.

Процесія вирушила на подвір’я церкви до реставрованої дзвіниці, напроти входу до якої чекали свого освячення красені-дзвони. Яскраве проміння сонця, зігріваючи нас всіх і виблискуючи на куполі дзвіниці, поверхні дзвонів, неначе підкреслювало
силу Божого світла, що зійшло на нас у цей святковий і урочистий час.

Чин освячення здійснив Високопреосвященніший Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин. Головний дзвін парафії наречений ім’ям «Микола», два ж інші отримали імена – Олег і Дмитро.

Щирі слова подяки всім парафіянам Пресвятої Трійці висловив Високопреосвященніший Митрополит за складені пожертви, за старання у справі утвердження Української Греко-Католицької Церкви та на прославу Божу.

«Все, що вдалося зробити вам за такий короткий термін, відбулося через те, що парафія має особливі ласки Божої опіки, опіки трьох Божих осіб» – наголосив Митрополит Володимир.

Найактивніших членів парафії було відзначено митрополичими грамотами, бо душу і серце вкладав у свою працю на будівництві та оздобленні двіниці п. Дмитро Куцук, багато зусиль в процесі організації робіт було прикладено сільським головою Іваницькою Марією, значну допомогу матеріалами та коштами було надано Почесним головою правління ПАТ «Івано-Франківськцемент», Народним депутатом України, меценатом і жертводавцем нашої церкви, п. Миколою Круцем.

Окрема подяка 28 родинам, що склали свою пожертву на придбання дзвону, а також п. Юрію за його доставку з «дзвонарської дільні» чеського містечка Бродек у Пршерова.

Сильним дзвінким голосом з відлунням зазвучав на кожен удар дзвін на честь жертводавців та всіх вірних парафії.

Парох церкви отець Роман возніс слова подяки найперше Богові, що керував і допомагав нам у спільній праці, а також всім жителям села Клузів, жертводавцям інших парафій.

Нехай голоси дзвонів, що скликатимуть вірних до храму, не залишать нікого байдужими. Нехай почують його ті, хто залишається у своїх домівках, коли Спаситель кличе на свою трапезу. Радійте всі і веселіться, хай грають дзвони, бо дзвонить ними сам Господь.


Парафіянка  церкви Пресвятої Трійці с. Клузів

Категорія: Новини Парафії | Переглядів: 882 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz