Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2011 » Травень » 2 » Папа Іван Павло ІІ – новий блаженний Католицької Церкви
12:24
Папа Іван Павло ІІ – новий блаженний Католицької Церкви
Вчора, 1 травня, на площі Святого Петра в Римі на початку Божественної Літургії Папа Венедикт ХVІ проголосив свого попередника на Апостольському Престолі Папу Івана Павла ІІ блаженним Католицької Церкви. Учасниками цього історичного моменту від Української Греко-Католицької Церкви зокрема були Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, та Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

За повідомленням Католицького оглядача, від імені Божого люду прохання про беатифікацію слуги Божого Івана Павла ІІ склав вікарій Римської єпархії кардинал Аґусто Валліні. Після цього Папа, сидячи на своїй катедрі й тримаючи понтифікат (посох, увінчаний хрестом), урочисто проголосив Папу Івана Павла ІІ новим блаженним Католицької Церкви.

Мощами нового блаженного, представленими на беатифікації, була кров блаженного Івана Павла ІІ у скляній ампулі, вставленій у срібний мощовик у вигляді сплетених між собою галузок оливки. Мощовик почергово несли с. Тобіяна, яка прислуговував Папі Іванові Павлові ІІ впродовж останніх днів його туземного життя та с. Марі Сімон-П’єр Норман, котра була чудесно оздоровлена за заступництвом Івана Павла ІІ від недуги Паркінсона, на яку хворів блаженний Іван Павло ІІ.

За повідомленнями італійської поліції, у Римі перебувало понад два мільйони паломників, які прибули до Вічного Міста, щоб взяти учать у беатифікації Папи Івана Павла ІІ.

«Постать Папи Івана Павла ІІ відразу, з тих його перших кроків на українській землі, − це була постать святця. Пригадую, навіть ворожі до Церкви кола, не маючи нічого спільного з якимись духовними якостями Святішого Отця, називали його великим гуманістом ХХ століття», − зазначив у коментарі для Департаменту інформації Блаженніший Святослав, згадуючи про візит блаженнішого Івана Павла ІІ в Україну.

«Вже тоді Українська Греко-Католицька Церква, Церква-мучениця, відчула, що цей Папа, Папа-слов’янин – це дійсно святець», − підсумував Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ
Переглядів: 815 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz