Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2011 » Квітень » 23 » ПАСХАЛЬНЕ ПРИВІТАННЯ
22:10
ПАСХАЛЬНЕ ПРИВІТАННЯ
"Цей день, що його створив Господь, радіймо і веселімся в нім!"


Дорогі в Христі брати і сестри! Серед багатьох великих і радісних свят нашої святої Церкви особливою урочистістю відзначається свято Світлого Христового Воскресіння.


І це не випадково, бо Воскресіння Христове – це основа нашої віри. Воно є найбільшим свідченням Божества Ісуса Христа. Христос Воскрес і зробив віруючих у Нього найщасливішими людьми на землі. Воскресіння Христове дає нам, віруючим в Нього, надію, що тілесна смерть не припиняє життя, лише переносить наші безсмертні душі в те життя, якому немає кінця.

Сьогодні радісно задзвонили Церковні дзвони, якоюсь таємною радістю сповнені наші серця.

Разом з людьми радіє і вся природа бо «земленька зі сну збудилась, в трави-квіти замаїлась, звір і птичка веселиться, миром Божим світ краситься».

На обході навколо Церкви ми від усієї душі радісно співаємо: «Воскресіння Твоє, Христе Спасе, ангели оспівують на Небесах, і нас на землі сподоби чистим серцем Тебе оспівувати і прославляти!»

Дорогий наш Ісусе! Ми віримо, що ангели прославляють Тебе на Небі, а ми, люди, – на землі. До цієї спільної прослави єднається Небо і земля. Сьогодні ми особливо дякуємо Богові, що дозволив нам дожити до цього радісного дня. Проминуло вже багато століть від дня Христового Воскресіння, але ми тепер, як колись наші предки, з великою радістю святкуємо це величне свято.

В історії нашого багатостраждального народу були різні сторінки, радісні і сумні, проте наш народ ніколи не падав духом, не втрачав надії на краще майбутнє. Цією надією живемо і ми сьогодні, нескорені духом українці. У це велике свято Воскресіння Христового щиросердечно вітаю всіх вас, дорогі мої парафіяни, вас, дорогі гості, вітаю тих, які є з нами, і тих, які з поважних причин десь далеко від рідної домівки. Нехай сьогоднішнє свято додає нам радості, скріпляє у вірі, додає впевненості в тому, що разом з нами перебуває Воскреслий Ісус Христос.

Ми знаємо, що коли в день Свого воскресіння Господь з’явився апостолам, зраділи тоді учні, побачивши Господа. А через вісім днів Спаситель сказав до апостола Томи: «Блаженні ті, що не бачили і увірували».

І ми не бачимо тілесними очима Воскреслого Христа, але, навіть не убачивши, увірували і радіємо великою радістю: «Бо Христос учора й сьогодні Той самий повіки». Нам, віруючим людям Він незримо дає відчути Свою присутність.

Нехай Воскреслий Ісус Христос розвеселить тих, що сумують, скріпить сили немічних, потішить одиноких. Зі святковим настроєм піднесімо угору серця і радісно співаймо: «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах життя дарував!» Амінь.
Категорія: Різне | Переглядів: 1627 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz