Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2011 » Березень » 30 » Чи варто боятися кінця світу?
12:07
Чи варто боятися кінця світу?
Чи наближаємося до апокаліпсису? Кінця світу потрібно сподіватися, бо колись він наступить, але християнин має впевненість, що Бог прийде йому на допомогу – запевняє кардинал Карло Марія Мартіні.

Архиєпископ Мілану у відставці на шпальтах міланської газети «Corriere della Sera» раз в місяць відповідає на запитання її журналістів. 84-річний італійський кардинал переконує їх, що «не потрібно боятися апокаліпсису».

У багатьох з нас, коли спостерігаємо події останніх часів, «великі природні катастрофи, а також війни і прояви ненависті», складається враження, що наближається кінець світу. Чи слід на це чекати?

«Справжня відповідь має бути стверджувальна – констатує кардинал Мартіні – християнин вірить, що цей світ якогось дня мусить закінчитися, зрештою це підтверджує наука, оскільки сонце наближається до свого неминучого заходу. Тому багато людей з боязню ставить запитання: «Учителю, коли ж це буде? І який буде знак, коли це має настати?» (Лк. 21,7). Ісус закликає до того, щоб не стати заляканими: «Не страхайтеся, коли почуєте про війни і перевороти». І далі: «Будуть появи жахливі, а з неба великі знаки... але волосина з голови вам не впаде». Християнин має впевненість, що Бог прийде йому на допомогу», – запевняє ієрарх.

Відповідно до його слів, «також нехристияни можуть мати цю впевненість. Ми бачимо в цих днях людей, які захищаються перед цим смертельним неспокоєм, беручи активну участь, віддаючи всіх себе на службу нещасним братам, з великою гідністю і відвагою. Японський народ виявляє міру своєї серйозності і свого опору. Якби ми всі наслідували їх спокій і гідність, то могли б запобігти також наслідкам тяжкого, принижуючого і руйнівного конфлікту» – пише кардинал Мартіні.
credo-ua.org
Категорія: Різне | Переглядів: 529 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz