Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2011 » Січень » 27 » Обов’язки родичів
21:36
Обов’язки родичів
Добре виховання дітей - обов’язок батьків.

Нещодавно, перечитуючи родинний молитвеник видання 1902 року, я знайшла цікавий розділ під назвою «Обов’язки родичів». Вже більше ста років минуло з того часу, але наука для батьків, що подана в цьому молитвенику залишається актуальною і сьогодні. Мені видалося доцільним подати цей розділ, і, можливо, комусь із батьків він стане в пригоді на шляху виховання дитини.

Чим є джерело для струмка, а корінь для дерева, тим є родина для народів і цілого суспільства. Головним завданням родини, є добре виховання дітей. Немає для дитини більшого щастя, як те, коли мають добрих батьків, а для батьків не існує більшої потіхи, ніж коли вони добре виховали дитину.

Розповідають, що якийсь розбійник, засуджений на смерть просив зустрічі з матір’ю. Коли мати прийшла, він вдарив її з цілої сили по обличчю і сказав:  «Якби ти виховувала мене строго, а не розпускала, я не гинув би на шибениці». Це був останній злочин цього нещасного, але його слова варто запам’ятати.

Що буде з цієї дитини? Так говорили люди, коли народився Іван Хреститель. Те саме можна сказати про кожну дитину. З дитини однак буде те, що з неї зроблять батько і мати. На вас, родичі, лягає обов’язок подбати, щоб сповнилися слова священика, сказані в час св. Хрещення до дитини: Прийми, дитино, цю палаючу свічку і старайся завжди світити світлом добрих діл, щоб, коли прийде Господь, ти могла вийти Йому на зустріч і враз з Ним увійти до небесної слави.

Від вас, батьки, в найбільшій мірі залежить те, щоби світло добрих діл дітей ваших світило перед людьми і щоби люди, дивлячись на святість їхнього життя, прославляли Отця небесного. Через святе Хрещення Бог засіяв в серце дитини зерно віри, надії та любові. То ж дбайте ви, родичі, щоб ці святі зерна прийнялись, виросли та принесли стократний урожай. Батьки мають обов’язок стати для своїх дітей першими вчителями, пастирями і апостолами.

Продовження читайте тут
Переглядів: 577 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz