Меню сайту
Категорії розділу
Новини Парафії [87] Церковні свята [64] Новини УГКЦ [138] Різне [44]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 746
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2010 » Жовтень » 29 » Проща до Джублика
11:16
Проща до Джублика
Слава Ісусу Христу, нашому Спасителю!

Саме такими словами вітають всіх тих, що прибувають на місце Появи Пресвятої Родини на Закарпатті, саме так як вчить нас вітатися небесна Ненька.


Вже восьмий рік поспіль поспішають до святого місця, де задля нас, грішних, приходять на землю Пречиста Діва Марія, ЇЇ Син Ісус Христос та ЇЇ Обручник Св. Йосиф, які хочуть дати людству ще одну надію на краще майбутнє, на щасливе теперішнє та непроминаючу вічність у Небесному Царстві. До урочища Джублик між селами Нижнє Болотне та Вільхівка Іршавського району Закарпатської області поспішають тисячі прочан, вони приїжджають, щоб скласти свої молитви і прохання. Основа прощі – сповідь і Святе Причастя, коли люди очищують душі від гріхів, щоб змінити
своє життя.

Традицією стали такі прощі на дату першої появи Мати Божої кожного місяця для наших земляків. Від катедрального собору Святого Воскресіння, що в Івано-Франківську, регулярно 26 числа о 9 годині ранку вирушає кілька автобусів з прочанами під керівництвом о. Івана та п. Марти.

Я була у цьому святому місці, і думка відвідувати його частіше мене не полишала, а тому, прочитавши в газеті «Нова Зоря» запрошення о. Атанасія Чийпеша, ігумена чоловічого монастиря, на святкування (23-24 жовтня) першої річниці нерукотворного образа Божого Милосердя, виникло непереборне бажання обов’язково, саме цього разу, поїхати в Джублик. Яке було моє здивування, коли вже біля автобусів я зустріла багато своїх односельчан-клузівчан. За чим поспішають туди люди, долаючи таку далеку віддаль? Що знаменує поява Пресвятої Родини? Як розуміти ті надприродні події, що стаються у Джублику?


На все це отримаєш відповідь тоді, коли хоча б раз побуваєш там, пізнаєш те неповторне відчуття присутності Мати Божої, Нашої Мами, як вона сама просила нас всіх її називати.

Численні чуда, що сталися від самого початку у Джублику – поява Матінки Божої дітям, присутність Пресвятої Родини, а також Апостола Петра інших святих та мучеників Святої Церкви під час Божественних Літургій, кровоточення Розп’ять на хресті перед каплицею Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, на хресті «За об’єднання всіх християн» та на хресті дванадцятої стації Хресної Дороги та відкриті до нас Серця Діви Марії та Ісуса Христа із хрестами, що їх пронизують та багато іншого засвідчують, що Джублик святе місце, наш маленький український Люрд, чи Фатіма.

Розповідь про чудесне зцілення на операційному столі священика все частіше поширюється між людьми. Так, саме о. Атанасія - опікуна святого місця Джублик, удостоїв Господь зцілення. Як розповідав сам отець, у серпні цього року він пройшов довгі і численні обстеження в кардіологічній
клініці Києва, де було встановлено, що йому негайно потрібна операція на серці. Лікарі ввели наркоз, підключили всі необхідні апарати, щоби на моніторах спостерігати за точністю ведення хірургічних дій на серці. Та яке було їх здивування, коли вони не побачили на екрані ні вад серця, ні рубців від інфарктів, а ні збоїв у серцево-судинної системі , а серце працювало ритмічно, безперебійно та без відхилень від норми. Висновки лікарської комісії засвідчують той факт, що зцілення відбулося миттєво, в надприродній спосіб без хірургічного втручання.

А яким дивним способом закінчився варварський вчинок невідомого чолов’яги, який посеред ночі важким металевим підсвічником, із грубою лайкою та прокльонами на устах, потрощив центральний образ Джублицької каплиці – образ Божого Милосердя. Та по кількох днях, із реставраційної майстерні, де відновлювали образ, повідомили про те, що на одному із уцілілих уламків скла появилося чітке відображення обличчя Ісуса із піднятою догори рукою.

Не інакше як подарунком Неба сприйняли цей новий нерукотворний образ вірники та паломники святого місця в Джублику.


З моменту появи цього образу і до сьогоднішнього дня образ Ісуса Христа постійно насичується кольорами. Численні комісії приїздять, аби взяти проби і зробити дослідження. Через побоювання, що ще хтось з лихими намірами, може принести шкоду нерукотворному образові, ігумен Атанасій як зіницю ока оберігає його в келії монастиря, не виставляючи на привселюдне щоденне поклоніння. Але в день річниці його появи всі, хто прибув до Джублика, мали можливість його бачити і припасти до образу Божого Милосердя. Як каже сам настоятель обителі о. Атанасій: «Цей образ неначе розмовляє до нас , бо уста Спасителя привідкриті. Якби ми з вами всім серцем могли зрозуміти всю глибину Божого Милосердя, коли розп’ятий Ісус благає Бога простити гріхи, «бо не відають, що творять», тоді ми дійсно стали би дітьми Божими».

На цій прощі до всіх наших особистих молитов, прохань і намірів, отець Іван, що нас супроводжував у цій поїздці, просив додати молитви за чесні вибори, за наших священиків, за наші парафії, за всіх тих хто не молиться, хто знаходиться в темряві гріхів.

Сповідь, Святе Причастя, співану Вервицю, Хресну Дорогу – все це ми жертвували на виблагання в своїх намірах. Після Хресної Дороги ми просили благословення у Пресвятої Родини. Якесь особливе відчуття живої присутності відчувалось на фізичному рівні. Жодними словами не можна описати той аромат, що сходив на всіх у відповідь на прохання о. Атанасія про благословення. Ті, що їздять часто відчувають його, називаючи неповторним ароматом Джублика. На честь річниці було надруковано календарі, образки нерукотворного образу Божого Милосердя, і всі хто придбав їх, мали можливість отримати освячення від самої Пресвятої Родини. Цікавим є те, що в Івано-Франківську в «Новій Зорі», саме за сприяння о. Ігоря Пелехатого, було виготовлено ці друковані видання до святкувань.

З собою ми привезли молитву до нерукотворного образу, молячись до якого надіємось на Боже Милосердя до нас, на прощення наших гріхів. Молімось, тримаймо цей образ в наших серцях, взиваймо до нього словами:

О, Милосердний Боже,
будь прославлений у Своєму нерукотворному образі,
який
Ти дав нам, недостойним дітям Твоїм.
Коли лукавий намагався зруйнувати образ
Твого безмежного Милосердя,
Ти дав нам доказ Своєї всеперемагаючої любові.
І,
немов би воскреснувши,
Ти відобразив Своє Пресвяте обличчя на уламкові скла.
Ми щиро дякуємо Тобі за Твою безмежну доброту до нас і просимо Тебе,
дай
нам мудрості і любові,
щоб ми ніколи не зневажали Твоє Милосердя.
Навчи нас
шанувати Тебе і цілковито покладатися на Твою Любов,
яка не хоче смерті
грішника, але щоби він навернувся і жив.
Ми щиро жаліємо за всі наші гріхи
і від сьогоднішнього дня хочемо жити
тільки з Тобою,
з Твоїм безмежним Милосердям. Амінь.

 

Прочанка, парафіянка церкви Пресвятої Трійці
с. Клузів п. Оксана.
Категорія: Новини Парафії | Переглядів: 2269 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Наші партнери
  • Архієпархіальне Управління
  • Парафія Кирила і Методія
  • Радіо "Дзвони"
  • RISU


  • Система Orphus
    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
    Copyright Roman Boyarskyy © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz